Yaşam

Mayasız kolay katmer tarifi nasıl yapılır?

Katmer, Anadolu’nun klasik hamur işi tatlarından biridir. Katmer, ortasına peynir, reçel veya tereyağı sürülerek tüketilen, lifli bir hamur işidir. Kahvaltıda, sahurda veya çay saatinde sıcak olarak tüketilir.

Katmer yapımı için hamurun mayalanması gerekmektedir. Hamuru mayalamaya vakti olmayanlar ve bu lezzetten vazgeçemeyenler için kolay mayasız katmerin tanımını aradık.

İşte kısa sürede hazırlanışıyla mayalı hamur hissi veren kolay mayasız katmer tarifi…

MAYASIZ KOLAY KATMER TARİFİ



6 ADET / HAZIRLIK SÜRESİ: 25 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Kolay mayasız katmer tarifi için araçlar;

  • 1 su bardağı (240 gram) ılık su,
  • 1 tatlı kaşığı (96 gram) ılık süt,
  • 1 yumurta,
  • 3,5 su bardağı (490 gram) un,
  • 1 çay kaşığı tuz

Katların ortasında sürmek için;

  • 100 gram eritilmiş tereyağı,
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ

Mayasız kolay katmer tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba ılık su, süt, yumurta ve tuzu alıp güzelce çırpın.
  • Unu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında unlanmış tezgaha alın.
  • Orta büyüklükte bezeler yapıp merdane yardımıyla açın.
  • Aralarına sürmek için ayırdığınız yağları karıştırarak açtığınız hamurların üzerine sürün.
  • Hamuru orta noktasından üste doğru bıçakla kesin ve rulo şeklinde sarın.
  • Rulonun uç kısmından gerçek yüzünü çevirip tekrar beze haline getirin.
  • Tüm hamurları bu formda 10 dakika dinlendirdikten sonra bezeleri tekrar açın.
  • Tavayı ocağa alın ve altını açarak ısınmasını bekleyin.
  • Açtığınız katmeri ısıtılmış tavaya koyun ve ön pişirmesini yapın.
  • Katmerin altının rengi değişince ters tarafını çevirip onu da pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra üzerini yağlayıp servis edin, afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu