İş

Kazanç görüşmesi: Qualys ilk çeyrekte güçlü büyüme açıkladı, gözler federal genişlemede

Bulut tabanlı güvenlik ve uyumluluk çözümlerinin lider sağlayıcısı Qualys Inc. (QLYS), sağlıklı gelir artışı, kârlılık ve nakit akışı ile 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını bildirdi. Şirketin son kazanç çağrısı, ilk çeyrekte %12’lik bir gelir artışıyla 145,8 milyon dolara ulaştığını ortaya koydu.

Bu büyüme, Qualys’in amiral gemisi VMDR çözümünün TruRisk ile birlikte sağlık ve finansal hizmetler de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde yaygın olarak benimsenmesine bağlanıyor. İş ortağı programını genişletmeye ve yeni inovasyonlar başlatmaya odaklanan Qualys, büyümeye devam etmeye hazırlanıyor ve tüm yıl için gelirde %8-10’luk bir artış bekliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Qualys’in gelirleri ilk çeyrekte %12 artarak 145,8 milyon dolara ulaştı ve kanal ortakları toplam gelirlerin %45’ine katkıda bulundu.
  • Şirket, pazar payını artırmak için yeni müşteri edinme kampanyaları başlatıyor.
  • Düzeltilmiş FAVÖK 69 milyon dolar olarak gerçekleşti ve %47’lik bir marja işaret etti.
  • Birinci çeyrekte EPS 1,45 dolar olurken, serbest nakit akışı %57’lik bir marjla 83,5 milyon dolar olarak gerçekleşti.
  • Qualys, GovCloud platformunu daha fazla federal kuruma genişleterek birleşik platform avantajlarını vurguluyor.

Şirket Görünümü

  • Qualys, 2024 yılının tamamı için %8-10 oranında bir gelir artışı öngörüyor.
  • Tüm yıl gelirinin 601,5 milyon dolar ile 608,5 milyon dolar arasında olması öngörülüyor.
  • FAVÖK marjının düşük 40’larda, serbest nakit akışı marjının ise orta 30’larda olması bekleniyor.
  • Şirket, boru hattını ilerletmek, iş ortağı programlarını geliştirmek ve satışları desteklemek için girişimlere odaklanmayı planlıyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Faaliyet giderleri, artan Satış ve Pazarlama yatırımları nedeniyle %5 arttı.
  • Birinci çeyrek fatura büyümesi %8 ile beklentilerin biraz altında gerçekleşti.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Kanal ortaklarından elde edilen gelirler %18 oranında artarak doğrudan büyümeyi geride bıraktı.
  • Uluslararası büyüme %13 ile yurtiçi büyümeyi aştı.
  • Yama Yönetimi ve Siber Güvenlik Varlık Yönetimi rezervasyonları güçlü seyretti.
  • Şirket üç çeyrek üst üste çift haneli yeni iş büyümesi yaşadı.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Eksiklikler

  • Şirket daha yüksek fatura büyümesi hedefliyordu ancak %8’lik bir büyüme elde etti.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Qualys nakit kullanımını ve potansiyel satın alma planlarını tartıştı.
  • Seyreltmenin azaldığını ve 2024’te daha fazla fırsat beklediklerini bildirdiler.
  • Şirketin yeni müşteri büyümesi öncelikle kanal ortakları tarafından yönlendiriliyor.

Qualys’in satış ve pazarlamanın yanı sıra ürün geliştirmeye yaptığı stratejik yatırımlar, bulut güvenlik pazarındaki konumunu güçlendirecek. Şirketin iş ortağı kanalı aracılığıyla büyümeye verdiği önem ve federal hükümet pazarına başarılı bir şekilde girmesi, müşteri tabanını genişletme ve hissedar değerini en üst düzeye çıkarma konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

Sağlam bir inovasyon hattı ve bulut güvenliği gibi stratejik alanlara net bir şekilde odaklanan Qualys, uzun vadeli büyüme fırsatını sunmak için iyi bir konuma sahip.

InvestingPro İçgörüleri

Qualys Inc. (QLYS) siber güvenlik sektöründe finansal istikrar ve büyüme potansiyeli göstermeye devam ediyor. Qualys, 2023’ün 4. çeyreğinde sona eren son on iki ay itibarıyla 6,13 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu değerleme, %13,22’lik sağlam bir gelir artışı ve %80,61’lik etkileyici bir brüt kâr marjı ile destekleniyor ve şirketin pazar erişimini genişletirken kârlılığını korumadaki etkinliğini gösteriyor.

Yatırımcılar, Qualys’in finansal sağlığını özellikle güven verici bulabilir, çünkü şirketin bilançosunda borçtan daha fazla nakit tutma kabiliyeti, güçlü bir likidite pozisyonuna işaret eden bir InvestingPro İpucu. Ayrıca, 13 analist önümüzdeki dönem için kazançlarını yukarı yönlü revize ederek Qualys’in gelecekteki performansına olan güvenin sinyallerini verdi.

Daha detaylı analizler ve ek InvestingPro İpuçları arayanlar için InvestingPro platformu üzerinden erişilebilecek 13 ipucu daha mevcut. InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın. Bu bilgiler yatırımcıların Qualys’e ve genel olarak siber güvenlik sektörüne yapacakları yatırımlar hakkında daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olabilir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu