Ekonomi

Kadın Dostu Markalar Platformu iki anlamlı proje başlattı

Deprem bölgesindeki kadın ve çocukların moral, motivasyon ve rehabilitasyon süreçlerinde yanlarında olmayı planlayan Platform, “Bir İyiliğe İlmek” ve “Bir Nefes İyiliğe” projeleriyle kadınlara umut, çocuklara mutluluk getirmeyi hedefliyor.

11 ilde büyük yıkıma neden olan ve ülkemizi derinden sarsan depremin ilk gününden bu yana bölgedeki depremden etkilenen kadın ve çocuklara odaklanan Kadın Dostu Markalar Platformu, iki değerli projenin çalışmalarına başladı. kadın ve çocukların yaralarına merhem olarak kadın ve çocuklara manevi ve ekonomik yönden destek olacak.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde anlamlı bir günde iki maaşlı bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Kadın Dostu Markalar Platformu Genel Müdürü Nazlı Demirel, “İYİYE BİR NEFES” ve “İYİLERE BİR BURUN” dedi. İYİLİK” çalıştayları Mart – Temmuz 2023 tarihlerinde Hatay Adıyaman’da gerçekleştirildi. Malatya, Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep gibi depremde büyük yıkımın meydana geldiği bölgeleri kapsayacağını söyledi.

Oyuncaklar 23 Nisan haftasında çocuklarla buluşacak

Demirel, projenin ilk etabında Türkiye’nin birçok ilinden birçok üreticinin ördüğü “AMIGURUMİ” figürlü oyuncakların satış gelirlerinin yüzde 25’ini depremzedelerle paylaşacaklarını bildirdi.

Türkiye’nin birçok ilinden kadınların ördüğü depremzede çocukların yüzünü güldürecek örgü oyuncaklar 8 Mart’tan itibaren “www.renkhane.com”da satışa sunulacak. Gelirlerden proje bütçesine aktarılan meblağın tamamı bölgede üretilecek yeni örme oyuncakların hammadde temininde kullanılacaktır. Siparişlerin tamamı 23 Nisan haftası özel bir programla deprem bölgelerindeki çocuklara sunulacak” dedi.

Demirel, proje kapsamında örgü atölyelerinin yanı sıra sürdürülebilir gelir modelleri oluşturacaklarını ve deprem mağduru kadınların kendi ekonomilerini kazanmalarına katkı sağlayacak farklı iş imkanları da sunacaklarını belirtti.

İlk atölye etkinliği “Amigurumi Örgü Bebek Yapımı Atölyesi” olacaktır. Nisan ayının ilk haftasında planlanan atölye çalışmalarının ardından depremzedeler, kurumsal kanallardan toplu olarak alınacak örgü bebek siparişleri için örgü örmeye başlayacak.

Proje kapsamında depremzedelere örgü bebek için gerekli tüm malzemeler tarafımızca sağlanacaktır. Ayrıca proje süresi içerisinde farklı talep ve özelliklerde kurumsal hediyeler için özel üretim atölyeleri kurulacaktır. İlmek il ördükleri oyuncak bebeklerin satış gelirleri de iş tesliminde kadınlara aktarılacak” dedi.

İş adamları ilk döngüyü atacak

Demirel, deprem nedeniyle ertelenen ve 24 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Kadın Dostu Markalar Platformu Farkındalık Ödülleri töreninde, bölgelerdeki depremzedeler ile iş dünyasından çok değerli iş insanlarının eşleştirileceğini sözlerine ekledi.

“Proje kapsamında belirlenen bazı özel isimlerin katkıları istenecek. Projeye katılmayı kabul edenler, ONE TÜR GÜZELLİK projesinin ‘İyilik Elçileri’ olarak kabul edilecek. İlk ilmeği bağlayacakları özel tasarım hırkaların renk, model ve motiflerini Gaflet Elçileri seçecek; Örgüler eşleştiği depremzede kadınlara teslim edilecek.

Örgüler bittiğinde grubumuz bölgedeki tüm örgüleri toplayıp kayıt altına alacak ve tek bir merkezde tutacaktır. Hasret Süer gibi değerli moda tasarımcılarının özel dokunuşlarıyla modernize edilecek her eser eylül ayında özel bir etkinlikle sergilenecek ve satışın tamamı projeye katılan kadınlara aktarılacak.”

A Breath of Goodness tur kamyonu yaz boyunca sarsıntı bölgesinde olacak

Bir diğer proje olan “Bir Nefes İyiliğe / Gezici Kamyon” hakkında da bilgi veren Demirel, Kadın Dostu Markalarla Haziran-Temmuz aylarında deprem bölgesinde olacaklarına dikkat çekti.

Raflarında kadın ve çocukların ihtiyaç duyacağı iş ve malzemelerin bulunduğu gezici market görevi görecek TIR’ın özel etkinlik atölyelerine de taşıyıcı olacağını belirten Demirel, “Bu yaz çok sayıda deprem bölgeleri ile ilgili etkinlikler, “Gönüllü Atölyeleri, Toplum Dersleri, Spor ve Sanat” Keyifleri somutlaştıran “İYİLİK TIRIMIZ” ile umut ve memnuniyet taşıyacağız.

Proje kapsamında Mobil Etkinlik Atölyeleri; Profesyoneller, istekli topluluklar, pedagoglar ve sosyologlar eşliğinde gerçekleştirilecektir. İlk etapta 1-7 Haziran ortasında ilk tırımız Hatay ve Adıyaman’da 5 farklı bölgede konumlanacak. Gün boyu bölgede kadın ve çocuklara yönelik gezi etkinlikleri ve atölye çalışmaları yapılacak.

İkinci etapta ise 1-7 Temmuz tarihleri ​​arasında Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana ve Malatya güzergahını takip edecek olan ikinci TIR’ımız tam gün aktivitelerle depremzedelere ruhsal şifa ve motivasyon sağlayacak. Gezici eğitimler, atölye çalışmaları, gezici kütüphane, tiyatro oyunları, açık hava sineması gibi etkinlikler düzenleyeceğiz.”

lice-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu