Haber

Arap Konseyi İsrail saldırıları karşısında Gazze’yle dayanışmayı ifade etti

Tunus merkezli sivil toplum kuruluşu Arab Board, İsrail saldırıları karşısında Gazze Şeridi’yle dayanışma içinde olduğunu ifade ederek, Filistinlilerin çektiği acılardan “sessiz Arap rejimlerini” sorumlu tuttu.

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki liderliğindeki Arap Konseyi, Gazze’deki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Arap Konseyi’nin İsrail baskınlarına karşı Gazze ve halkıyla en derin dayanışması dile getirildi.

Açıklamada, Arap ülkelerine atıfta bulunularak, şöyle denildi: “Filistin halkının kuşatılmasına ve aç kalmasına katkıda bulunanlar başta olmak üzere bu katliamlara sessiz kalan ve (İsrail ile birlikte) normalleşme yoluna devam eden Arap rejimlerini tam sorumlu tutuyoruz. Filistinlilerin devam eden acıları için hukuki ve ahlaki açıdan.” İfadesi yer aldı.

Açıklamada Arap ülkeleri, “İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı durdurması için” baskı yapmaya davet edildi.

Uluslararası topluma hitaben yapılan açıklamada, Filistin halkına karşı çifte standart uygulanmaması ve uluslararası hukuka uyulması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, dünyanın çeşitli yerlerinde Filistin halkıyla dayanışma amacıyla düzenlenen gösterilerden duyulan memnuniyete değinildi.

Ülkelerin tepkilerine dikkat çekilen açıklamada, Bolivya’nın İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesmesi ve Şili ile Kolombiya’nın İsrail’deki büyükelçilerini geri çekmesi takdirle karşılandı.

Arap ülkelerinin de aynı yanıtı vermemesine değinilen açıklamada, “Arap rejimlerinin başarısız olduğu ve halklarının genel eğilimiyle bağdaşmadığı” kaydedildi.

haber-beykoz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu